Naslov: Cesta v Rastke 10, 3333 Ljubno ob Savinji
Tel.: 03 839 15 70 Spletna stran: www.osljubno.si

_______________________________________________________________
OSNOVNA ŠOLA LJUBNO OB SAVINJI –
ENOTA VRTEC PRI OŠ
______________________________________________________________

Datum: 23. 10. 2020

Spoštovani starši!

Skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečitev širjenja koronavirusa bo od ponedeljka, 26. oktobra 2020, vrtec Ljubno ob Savinji ZAPRT. Samo za nujne primere bomo skladno s priporočili organizirali nujno varstvo otrok (Nujno varstvo za otroke katerih starši delajo v sektorjih, ki so potrebni za nujno delovanje države – zaposleni v zdravstvu, energetiki, oskrbi, komunali in na področju varnosti bo zagotovljeno). Nujno varstvo se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. V nujno varstvo se lahko vključi le zdrav otrok, ki ne kaže znakov bolezni.

V času zaprtja vrtcev bodo starši oproščeni plačila, ravno tako za dni, ko ste otroke po naši prošnji in navodilih pustili doma.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposelnost, možnost varstva zaradi ne-nujnih del), drugi pa v zgoraj navedenih poklicih, mora biti otrok doma.

V kolikor potrebujete nujno varstvo, vas prosimo, da se zaradi lažje organizacije dela v vrtcu, od 26.10.2020 dalje, obrnete na pomočnico ravnatelja v vrtcu ga. Marjeto Sedovšek in ji do nedelje 25. 10. 2020, do 12.00 ure, pošljete sporočilo na njen e-naslov: marjeta.sedovsek1@guest.arnes.si v katerem naj bo neveden čas prihoda in odhoda vašega otroka.

Dragi starši!

V preteklih dneh ste pokazali visoko mero odgovornosti in strpnosti, s pomočjo katere smo lahko vse postopke v vrtcu organizirali tako, da je bilo kar se da najbolje poskrbljeno za varnost vaših/naših otrok.

Kot ravnatelj sem na NIJAZ poslal vse potrebne dokumente, na osnovi katerih vas bodo iz teh služb kontaktirali njihovi zaposleni in vam pomagali urediti vso potrebno dokumentacijo, ki jo boste/ste potrebovali za dokazovanje vaše odsotnosti pri delodajalcu v zadnjem tednu.

V primeru kakršnih koli dodatnih informacij smo vam vedno na voljo in vam bomo radi pomagali.

O vseh nadaljnjih ukrepih in spremembah vas bomo sproti obveščali, v želji pa, da ostanete vsi zdravi in se kmalu vidimo v vrtcu, vas v imenu kolektiva lepo pozdravljam in želim prijeten vstop v prihajajoči konec tedna.

Prijeten pozdrav,                                                                  

                                                                                                          Ravnatelj:

mag. Samo Kramer