Osnovna šola in Občina Ljubno sta skupaj vstopili v mednarodne zimske in poletne otroške svetovne igre, kamor je vključeno preko 508 svetovnih mest (Tokio, Moskva, Ljubno…), preko 109 držav sveta in 5 kontinetov. Leto sodelujejo v okviru ICG-ja učenci in učenke Oš Ljubno v različnih zimskih športih. Zimske igre se bodo odvijale v ZDA, v mestu Lake Placid, kjer smo že pridobili potrdilo za nastop. Drugo leto odpotuje šole na letne igre ICG v Rusijo.

ICG je namenjen uresničevanju skupnega cilja oblikovanja prijateljstev z izvajanjem športa in organizacijo športnih tekmovanj.

Cilj mednarodnih iger za otroke je omogočiti, razviti in naučiti otroke mednarodnega sodelovanja, povezovanja različnih kultur in srečanja različnih otrok iz celega sveta z namenom, da bi ti delili in bili deležni olimpijskih idealov.

Mesto Lake Placid bo v športu za alpsko smučanje, biatlon, tek na smučeh, drsanje na ledu, smučanje na prostem, hokej na ledu, snowboard in drsanje na drsališčih (dolge in kratke steze) ponudilo tekmovanje za mlade od 12 do 15 let.

Poleg športne konkurence bo Lake Placid ponudil kulturne izmenjave, zabavne programe in še več, da bi otroci lahko ustvaril trajna prijateljstva in spomine.

Gre za obsežen in zahteven projekt, ki se ga je lotila naša šola z željo, da našim učencem ponudi vse možnosti kot so jih deležni njihovi vrstniki drugod po svetu.

V projektu bodo sodelovali naši učenci, učitelji, ravnatelj, župan in ostali zunanji sodelavci, ki nam bodo pomagali pri izpeljavi tega obsežnega in zahtevnega projekta.