V začetku septembra smo na OŠ Ljubno ob Savinji odprli prvo pametno podeželsko učilnico. Dogodek so svečano pospremili predsednik države Borut Pahor, ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh in državni sekretar za gozdarstvo dr. Darij Krajčič. Dogodka so se udeležili tudi župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik, ravnatelj Osnovne šole Ljubno ob Savinji mag. Samo Kramer in direktorica Ljudske univerze Velenje Brigita Gorjup.

Projekt, vreden več kot 170 tisoč evrov, je bil izveden s pomočjo evropskih sredstev, sredstev Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter sredstev iz razpisa LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Partnerji v projektu so KLS Ljubno, Društvo Novus, Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje, Osnovna šola Ljubno ob Savinji in Občina Ljubno.

Učilnica, ki predstavlja aktiven prostor raziskovanja in soustvarjanja. Nahaja se v v prostorih nekdanje knjižnice in je nadgradila formalno učilnico ter jo nadomestila z učnimi področji, ki bodo posameznikom in majhnim skupinam omogočila osebno ali virtualno sodelovanje pri učenju. Učilnica je modularni poligon, ki omogoča hitro spreminjanje in prilaganje podobe ter učne vsebine, ponuja pa tudi možnost aktivnega učenja z izkušnjami.