V času od 25. – 27. maja 2018 smo se otroci starejših skupin Zajčki in Ježki, skupaj z vzgojiteljicami, polni pričakovanj odpravili v Vrtec v naravi v Logarsko dolino.

Naše letovanje se je odvijalo v Penzionu na Razpotju, kjer nas je pričakala gospa Andreja, ki nas je toplo sprejela. Povabila nas je k prvi dejavnosti, nabiranje smrekovih vršičkov, ki smo jih nato dali v kozarec skupaj s sladkorjem in iz katerega bo kasneje nastal smrekov sirup.

Nato smo obiskali zeliščni vrt, in spoznali ter nabrali nekaj zelišč in iz njih naredili slasten skutni namaz za popoldansko malico.

Po krajšem uživanju nas je obiskala pastirica Mica. Izvedeli smo nekaj  zanimivosti o ovcah, ovčji volni in z obdelane ovčje volne naredili »filcan« prtiček. Prvi dan smo zaključili z večernim sprehodom do hotela Plesnik.

Naslednji dan nas je po zajtrku obiskal gozdni pedagog g. Marko, ki nas je popeljal v gozd in nam razložil pomen gozda in življenja v njem. Gozd smo začutili tudi z vsemi čutili (tip, vonj, okus, sluh, vid). Z njim smo se igrali tudi razne igre, kot so Fotograf, pogled v krošnjo s pomočjo ogledala, Netopir in vešče, katera je bila otrokom zelo všeč. Otroci so aktivno sodelovali in uživali.

Dan smo nadaljevali s sprehodom do slapišča Palenk pri hotelu Plesnik. Ob vrnitvi nas je v pravljičnem gozdu pričakal škrat Nejko, ki nas je popeljal v svet pravljic. Z njegovo pomočjo smo našli tudi sladek skriti zaklad, ki pa smo ga pojedli po večerji, ki je bila ta večer nekaj posebnega, saj smo večerjali ob tabornem ognju,pridružil pa se nam je tudi naš ravnatelj g. mag. Samo Kramer. Po večerji smo imeli v skednju zabavo – disko ples in smo skupaj z Andrejo in vzgojiteljicami zaplesali. Čakal nas je še nočni sprehod z lučkami – raziskovali smo bližnjo okolico in iskali škratke.

Zadnji dan naših malih počitnic smo pričeli z izdelavo dnevnika ter nadaljevali s poslušanjem pravljic g. Renate. Popeljala nas je v Pravljični gozd, kjer smo spoznali še ostale pravljične junake.

Dnevi v Logarski dolini so minili prehitro. Ostali pa nam bodo lepi in trajni spomini.

[wzslider autoplay=”true”]

 

Mojca, Gabrijela, Silva, Vanda in otroci vrtca Ljubno