Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Obeležili smo ga v petek, 16. novembra 2018.

Z učenci 1., 2., 3. in 5. razreda smo izvedli naravoslovni dan. V uvodni uri smo se z učenci pogovorili o pomenu zdrave in uravnotežene prehrane ter gibanja. Znova smo jim približali kulturo zajtrka, ki ga preveč pogosto opuščamo. Ogledali smo si tudi kratek film o čebelah, čebelarjenju, čebeljih izdelkih in njihovi uporabi. Obiskali so nas tudi čebelarji in župan. Nato smo imeli malico. Na mizah so nas pričakali kruh, mleko, maslo in med, ki so ga podarili lokalni čebelarji. Pred odhodom v razred pa smo si postregli še z jabolki.

Po malici je vsak razred pričel s svojo dejavnostjo. Učenci 1. razreda so pod vodstvom učiteljic pripravljali sadna nabodala, učenci 2. razreda različne namaze, učenci 3. razreda napitke, 5. razred pa je odšel v Fašunovo hišo, kjer so ob pomoči peka Francija Lemeža pekli kruh. Pridružili so se tudi učenci  4. b razreda, ki so v okviru pouka pripravili  zdrave posladke. Učenci so pri delu zelo uživali, bili so zelo prizadevni in zadovoljni s pripravljenim.

Peto šolsko uro so se vsi učenci od 1. do 5. razreda zbrali v jedilnici, kjer so predstavili kar so pripravili. Sledila je pokušina vsega pripravljenega.