Akcija Mali koraki za VELIK CILJ je dobrodelna akcija informativne oddaje Svet na Kanalu A, ki želi spremeniti svet na bolje. Letos se na pot dobrodelnosti podajajo sedmič, z jasno vizijo pomagati najmlajšim otrokom, ki se soočajo s težkimi družinskimi razmerami.

V vseh teh letih so zbrali preko 400.000 evrov.  Tako so zgradili center za otroke z Downovim sindromom, kupili zdravila za otroke z avtizmom, zbirali denar za otroke socialno ogroženih družin in pomagali družinam pri plačevanju položnic. Lani so na pomoč priskočili ljudem s cistično fibrozo.  Kupili so spirometre, kolesa in plačali posebne vadbe pod strokovnim nadzorom.

Do sedaj so Slovenijo pretekli že po dolgem in počez in tako glas o akciji ponesli na vse konce, med ljudi. Pri teku so se jim pridružili znani televizijski obrazi, gledalci in podporniki.

Tudi Osnovna šola Ljubno ob Savinji se bo kot podpornik udeležila dela poti, ki jo bodo pretekli skupaj z udeleženci Kanala A. V šolo bodo pritekli jutri med 11. in 12. uro ter se skupaj z učenci 7., 8. in 9. razredov podali na pot.

ravnatelj mag. Samo Kramer, skupaj z zaposlenimi