V petek, 30. 9. 2016, smo se učenci 7. razreda Osnovne šole Ljubno ob Savinji udeležili Sadjarske razstave v Mozirju.

Zadnji dan prvega šolskega meseca smo preživeli brez stresa. Z učiteljico Mileno Vršnak smo najprej preživeli prve tri šolske ure v narovoslovni učilnici. Tema naravoslovnega dne so bile zdravilne rastline. Najprej si je vsak izbral zdravilno rastlino, jo opisal in jo zadnjo šolsko uro tudi predstavil. Na koncu smo naredili razstavo.

Nato smo se z učiteljico in našim avtobusnim šoferjem odpeljali do Mozirja. Tam smo najprej predelali snov, zatem pa smo si ogledali razstavo,

Na razstavi je bilo predstavljenih kar 140 vrst jabolk, zapomnila sva si jih le nekaj: merkur, gospodična, prašič, luna, bobovec in carjevič. Nad razstavljenimi vrstami jabolk je visela umetniška slika, na kateri je bilo prikazano sadje, ki je izgledalo tako resnično, da bi ga najraje kar pograbil.

Sledil je umetniški kotiček, v katerem so bile predstavljene tudi risbe naših letošnjih četrtošolcev. Takoj zatem pa so sledile raznovrstne slaščice iz jabolk, naredile so jih gospodinje. Poskusiti jih na žalost nismo smeli.

Sadjarsko društvo je k sodelovanju na razstavi povabilo še čebelarsko društvo in društvo ptic. Ker smo bili pridni, smo na koncu dobili kozarec sveže stisnjenega domačega mošta.

Dan je bil odličen.

Lara Krivec, Aljaž Terbovšek

  1. a

 

sadjarji-plakat-A3-2016-koncna-455x637