V petek, 29.9., smo se zajčki odpravili na prvi jesenski pohod v okviru športnega programa Mali sonček. Seveda ni športnega dneva brez nahrbtnikov, v katerih se skriva marsikaj. Po zajtrku smo se odpravili peš proti Primožu na Ljubnem. Komaj smo prišli do Foršta, je otroke že prvič zanimalo, če se bomo že ustavili za malico iz nahrbtnika. 😊

Po najinem prepričevanju, da smo se ravnokar dobro najedli in napili v vrtcu, jo mahnemo naprej do Rosulj, kjer otroci ponovno sprašujejo, če je to že naš cilj 😊

Grozno, spet ni bil – ta športni dan sploh ni zanimiv, so jamrali otroci. Kljub temu smo pot nadaljevali proti Primožu. Vmes smo našli, opazovali in prisluhnili marsičemu (poslušali smo ptičje petje, slišali celo miško v gozdu, iskali Zverjasca, ki v gozdu nabira gozdne sadeže, opazovali in ugotavljali ali bo deževniku uspelo prilesti na drugo stran ceste, prepevali smo pesmice,…).

In končno smo naredili krog in se vrnili na čudovit travnik, ki je ne le ponujal prostor za malico, temveč je tudi klical po najrazličnejših igrah otrok.

Seveda ni manjkalo teka, lovljenja z lisico, skrivanja, kotaljenja, prevračali smo kolesa, opazovali murne v travi, pa tudi odeje za odmor in počitek so prišle še kako prav.

Po vsem tem pa je športni dan le uspel! 😊

vzg. Katja Govek