Danes smo tretješolci svoj projekt Kako raziskujem izvedli malo drugače. V povezavi predmeta spoznavanja okolja ter knjižnične vzgoje smo obiskali šolsko knjižnico.
Izvedeli smo, da poleg prijetnih pesmi in lepih zgodb knjižnica na svojih policah ponuja tudi ogromno zanimivih poučnih knjig. Projekta Kako raziskujem smo se lotili po korakih.
Najprej smo se razdelili po skupinah ter vlekli listke z izbrano raziskovalno temo. Izbirali smo med naslednjimi možnostmi: človeško telo, šport, kopenske in vodne živali, Zemlja in vesolje. Sledil je pogovor, kaj o temi sami že vemo. S pomočjo knjižničarke smo se pogumno lotili iskanja primernih poučnih knjig, s katerimi smo poskušali odgovoriti na zastavljena vprašanja. Knjižničarka nam je pojasnila, da so poučne knjige na policah zložene po tematikah; ne po abecedi, temveč po številskih sklopih. Ugotovili smo, da se v naši knjižnici najde res veliko poučnih knjig, ki so primerne za prav vse učence. Z barvnimi in privlačnimi fotografijami, preglednimi prikazi ter zanimivo razlago lahko učenci najdemo odgovore na različna vprašanja, razširimo ter poglobimo svoje znanje ter si pomagamo pri pripravi različnih raziskovalnih nalog ter govornih nastopov.

Tretješolci smo v knjižnici preživeli zanimivo uro ter si v razred sposodili veliko privlačnih knjig, s katerimi bomo svoj projekt lahko uspešno nadaljevali še s svojo razredničarko.

Monika Repše, Urška Plesnik