Naši kuharji (Maša, Maja, Blaž in Jurij) so ob dnevu odprtih vrat na slovenski ambasadi v Washingtonu blesteli in bili ves dan v središču pozornosti. Krasno so pogostili okrog 4000 obiskovalcev, ki so bili nad jedmi naše doline več kot navdušeni. Poskusili so lahko prav vse, kar je naša miza ponujala: ajdnek, savinjski želodec, mohod, ajdov kruh z orehi, ptičke, kruhov čips (treh vrst) ter jabolčni fižol. Poleg naše ponudbe so lahko okušali tudi jedi, ki so jih pripravili drugi: jabolčni štrudelj, orehovo potico, prekmursko gibanico, kranjsko klobaso in bučno olje. Po njihovih besedah jim je bil najbolj všeč od vsega prav naš ajdnek.
Naše kuharje, ki so bili od vseh daleč najmlajši, moram pohvaliti, prav tako pa so jih pohvalili tudi tukaj, v Washingtonu, kot: The “Cooking kids” from Ljubno ob Savinji, involved in Kuhnapato Projekt have done great job!