V Londonu smo vsi uživali. Skupina 12 učencev s spremljevalcema smo v Londonu preživeli 5 dni. Hotel, kjer smo bili nastanjeni, je bil zelo moderen. Vsi smo samo strmeli, saj smo bili prepričani, da bomo bivali v preprostejšem hotelu. Motili smo se, postelje so bile mehke in vsi smo se lahko naspali, če smo le hoteli. Imeli smo se res lepo, videli smo številne znamenitosti in spoznali marsikaj zanimivega.

 

Obiskali smo muzej voščenih lutk – Madame Tussauds, kjer smo imeli priložnost slikati se poleg številnih znanih osebnosti, lahko smo jih objemali in poljubljali, pa naj je šlo za  Alberta Einsteina, Adele, Toma Cruisea ali koga drugega.

 

V Prirodoslovnem muzeju smo se imeli super, vendar je utrujenost terjala svoj davek in smo našo pozornost namenili  predvsem dinozavrom.

 

V Narodni galeriji nismo bili dolgo, a je bilo dovolj časa, da smo videli znamenite Sončnice. Slika Vincenta Van Gogha nas je osupnila. Tako živa je, kot da sonce res sije v naše oči. Eno je, če Sončnice gledaš po spletu ali jih vidiš na kakšnem koledarju. Če pa imaš priložnost original videti v živo, je to prav poseben občutek.

 

Ogledali smo si tudi Buckinghamsko palačo oz. njeno zunanjost in znamenito menjavo kraljeve straže. Upali smo, da bi nam kraljica pomahala in se nam nasmejala. Žal se ni prikazala, verjetno so jo zadržale pomembne obveznosti. Palača je res velika. Naj kot zanimivost povem, da ima 775 sob in 78 kopalnic. Parki poleg palače niso nič posebnega, sem mnenja, da  imamo v Sloveniji veliko lepše.

 

Menjava straže pa nas je navdušila. Ko sem stopila malo preblizu, da bi bolje videla, me je konj skoraj zbil na tla. Gospa, ki je konja jezdila, je začela kričati: ,,Move out of the way!!!” Radovednost ni vedno lepa čednost, lahko dodam na tem mestu.

 

Ogledali smo si tudi  Oxford Street, znamenito londonsko nakupovalno ulico. Podatka, da jo dnevno obišče milijon ljudi ter da ima več kot 300 trgovin, povesta dovolj. Tudi Ljubenci smo dobili priložnost, da smo jo raziskali ter kaj seveda tudi kupili.

 

Bili smo tudi na Greenwichu, ničelnem poldnevniku. Angleži imajo druge merske enote in videli smo lahko, kako merijo dolžino stopal itd.

 

Ogledali smo si tudi St. Paul’s Cathedral in Tower Bridge. Pluli smo z ladjico po Temzi, slikali prečudovit London Eye in Big Ben, parlament, pa Shakespearov teater in še in še.

Zaradi slabega vremena si street arta v Covent Gardnu nismo mogli ogledati, a vseeno nam to ni uničilo počutja, saj nima vsak priložnosti doživeti londonskega dežja na lastni koži.

Ekskurzija je bila torej super, uživali smo, veliko doživeli, poskusili angleško hrano in menim, da se nam je to potovanje vtisnilo v lep spomin.

 

Ema Valte, 9. a