Prejšnji teden, natančneje 26. 3. 2018,  so kulturno srečanje društva Stopinje popestrili tudi naši učenci. Zbrali smo se v Fašunovi hiši, kjer so naši mladi literati predstavili svoja avtorska besedila. Devetošolci, ki svoj prosti čas namenijo tudi literarnemu ustvarjanju, Laura Šušterič, Neja Sem in Andraž Terbovšek so se predstavili z besedili, s katerimi so na Besedičici decembra navdušili tudi strokovno ocenjevalko, mladinsko pisateljico Janjo Vidmar. Vse tri je za njihove prispevke pohvalila, Laura pa je prejela tudi priznanje za najboljše literarno besedilo naše šole. Redno pa pri Stopinjah ustvarja tudi Ian Žvipelj, ki je na ponedeljkovem srečanju predstavil svojo novo črtico. Vsa omenjena besedila boste lahko prebrali tudi v letošnjem šolskem glasilu, ki bo izšlo ob koncu meseca.

Mladi literati pa na srečanju Stopinj na odru za nastopajoče niso bili sami. Povabilu gospe Ivane Žvipelj se je prijazno odzval tudi gospod ravnatelj, mag. Samo Kramer, ki je vsem obiskovalcem prebral nekaj svojih avtorskih življenjskih misli ter aforizmov, zbranih in izdanih že v dveh knjižnih izdajah.

Ljubezen do literarnega ustvarjanja so v nadaljevanju programa s svojimi prispevki obogatili še ostali člani kulturno-umetniškega društva Stopinje, navzoče pa so simpatično presenetili tudi najmlajši folklorni plesalci skupine Flosarček.

Monika Repše