Učenci naše šole, pod vodstvom mentorice Marije Ermenc, so se srečno vrnili z uspešnega gostovanja v ZDA, kjer so bili gostje slovenske ambasade v Washingtonu. Na začetku so ob dnevu odprtih vrat na slovenski ambasadi pripravili degustacijo jedi Savinjske doline, ki jih je lahko poskusilo okrog 4 tisoč obiskovalcev, hkrati pa so se dvakrat ta dan predstavili tudi v angleškem jeziku, opisali od kod prihajajo in obiskovalcem predstavili, kaj so zanje pripravili.
Potem so med tednom izvedli še tri delavnice za učence na tamkajšnjih osnovnih šolah in eno na srednji šoli v Annapolisu. Tam so si ogledali mesto in obiskali US Naval Academy (mornariško akademijo). Pomagali so tudi neprofitni organizaciji DC Central Kitchen, kjer pripravljajo obroke za učence vseh javnih osnovnih in srednjih šol v Washingtonu.
Za konec gostovanja v ZDA pa so za okrog 150 gostov pripravili tradicionalni slovenski zajtrk in tipične jedi Savinjske doline še v prostorih delegacije EU v Washingtonu, kjer je potekala okrogla miza z naslovom “World Bee Day – To Be(e) or Not To Be(e)”, ki sodi v okvir prizadevanj Slovenije, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel.
Vsekakor pa so vsako prosto uro izkoristili za oglede muzejev in znamenitosti Washingtona, med drugim tudi za ogled Bele hiše.
Naši kuharji so našo šolo in našo dolino predstavili v ZDA na najboljši možen način.

Več pa si lahko preberete na spodnjih povezavah:
Veleposlaništvo RS v Washingtonu
kuhnapato
Medeni zajtrk v Washingtonu
Slovenska ambasada – Facebook