Z DRUGIM SEPTEMBROM SMO SE V NAŠI SKUPINI ZBRALI: LIAM IN  MAŠA TER  PRIJATELJICE, KI SO SI PRVIČ OGLEDALE VRTEC: PIKA, JULIJA, DAŠA IN METKA, SKUPAJ S SVOJIMI MAMICAMI OZ. OČKI TER VZGOJITELJICAMA BOJANO IN SILVO.

HITRO SMO SI POSTALI VŠEČ TER ŽE DRUGI DAN OSTALI KRAJŠI ČAS BREZ STARŠEV. KMALU NAM JE V VRTCU PRIJAL TUDI POČITEK IN SLADKO SPANJE. NI BILO POTREBE PO JOKU, JOKALI SMO LE, KO SMO BILI UTRUJENI, LAČNI ALI ŽEJNI.

OBOŽUJEMO SADJE IN ZELO RADI JEMO, ZATO JE TUDI PRI MIZICI PRIJETNO SEDETI, ČE JE KAJ DOBREGA ZA NAŠA LAČNA USTA..

ZANIMALE SO NAS ZVOČNE IGRAČE, RAZLIČNI GRADNIKI, LESENI OBROČKI IN PALČKE, KNJIGE, IGRAČE Z VRVICO, VOZIČKI, AVTOMOBILI, RAZLIČNE ŠKATLE, ŽOGE IN IGRA V NAŠEM BAZENČKU. NAJBOLJ VESELI IN RAZIGRANI SMO BILI OB GLASBI, OB KATERI SMO ŽIVAHNO PLESALI IN PLOSKALI. UŽIVALI SMO OB NAŠEM PRVEM USTVARJANJU TER ŽELELI ŠE IN ŠE…

IZDELALI SMO SI PRVI LIKOVNI IZDELEK – SONČNICO. NAJPREJ SMO SPOZNSLI LEPO RUMENO BARVO , KATERO SMO Z GOBICO ODTISNILI NA PAPIR. S PRSTKI SMO MEŠALI PO SONČNIČNIH SEMENIH, KATERA SMO POTEM POSIPALI PO NAMAZANEM LEPILU. MEŠANJE PO SEMENIH JE BILO NAJBOLJŠE OPRAVILO, KI NAS JE ZELO POMIRJALO.

HITRO SMO SE PRIVADILI VOZIČKOM V VRTCU, SAJ ŠE NISMO SAMOSTOJNI IN SUVERENI NA NAŠIH MALIH NOŽICAH – RAZEN NAŠA NAJSTAREJŠA PRIJATELJA, KI STA ŽE PREJ OBISKOVALA VRTEC. RADOVEDNO SMO RAZISKOVALI IGRIŠČE VRTCA TER SE PREIZKUŠALI V NOVIH IZIVIH. OB POMOČI SMO RAZVIJALI NAŠO SPRETNOST V HOJI.

PREPEVALI SMO PESMICE -ŽOGICA, DEŽEK ,ZAJČEK DOLGOUŠČEK,JEŽEK TEKA (ALI JIH SAMO POSLUŠALI IN VČASIH ODPIRALI USTA) , JIH SPREMLJALI Z ROPOTULJAMI ALI PLOSKALI.

V SREDINI MESECA SE NAM JE PRIDRUŽILA ŠE IZA, KI PRAV RADA PRIHAJA K NAM TER Z NAMI RAZISKUJE.

OB RDEČIH JABOLKIH SMO SPOZNALI  DEKLAMACIJO JABOLKO, SAJ JABOLKA OBOŽUJEMO PRI SADNI MALICI. ZATO SMO SI IZDELALI DREVO IZ ODPADNEGA MATERIALA TER  JABOLKA IZ FILCA IN PRIDNO URILI NAŠE MALE PRSTKE TER RAVNOTEŽJE OB OBEŠANJU JABOLK NA DREVO. KO SO POPADALA NA TLA, SMO JIH POBIRALI IN DEVALI V KOŠARICE.

DOŽIVELI SMO TUDI PRVE SAMOSTOJNE KORAKE IN JIH PRIDNO  URILI V SAMOSTOJNO HOJO – BREZ KAKE BUŠKE ŽAL NI ŠLO…

Z ZANIMANJEM SMO OPAZOVALI ŽIVLJENJE JEŽKA V NARAVI PREKO FILMA NA RAČUNALNIKU. TAKO SMO JEŽKA TUDI SPOZNALI IN PREPOZNAMO GA  NA PLAKATU V IGRALNICI. OB NJEM ZAPOJEMO PESMICO, POKAŽEMO SMRČEK… KOTALIMO SE KOT JEŽEK V PESMICI… PRISLUHNILI SMO TUDI PRVI ZGODBICI OB KARTONKI – JEŽEK NA KMETIJI TER SPOZNALI JEŽKOVE PRIJATELJE. V SKUPINI SMO SI OGLEDALI  PRVO KRATKO LUTKOVNO PREDSTAVO JEŽEK IN JABOLKO TER SPOZNALI, KAKO  PRIJAZNO JE  JEŽEK DELIL JABOLKO Z ZAJČKOM. NA KONCU SMO ZGNETLI SLANO TESTO IN OB POMOČI VZGOJITELJIC IZDELALI JEŽKA Z JABOLKOM. SEVEDA SMO NEKATERI MORALI TESTO TUDI OKUSITI A NI BILO DOBRO…

Z MESECEM OKTOBROM STA SE NAM PRIDRUŽILI ŠE PRIJATELJICI LINA IN KARLI.

PRAZNOVALI SMO PRVI ROJSTNI DAN V NAŠI SKUPINI IN SE ČUDILI TORTI, KATERO SMO LAHKO LE GLEDALI…

OKUŠALI SMO JESENSKE DAROVE NARAVE ( KUHAN KOSTANJ, JABOLČNI ČIPS) A LJUBŠA SO NAM  SVEŽA, SOČNA JABOLKA.

SPOZNALI SMO TUDI BUČO IN SI OGLEDALI PREDSTAVO Z LUTKAMI – RAZBITA BUČA.

V SADOVNJAKU SMO NABRALI JESENSKE LISTKE IN SE IGRALI Z NJIMI TUDI V IGRALNICI OB POSLUŠANJU DEKLAMACIJE LISTKI.

LUNICE S SILVO IN BOJANO

( tekst Silva Ajnik, foto Bojana Ermenc)

[wzslider autoplay=”true” info=”true”]