…je bilo današnje druženje v telovadnici OŠ Ljubno…

Učiteljica Ana Jamnik in vzgojiteljici Mojca Pikl ter Silva Ajnik smo se dogovorile za skupno gibalno urico – druženje četrtošolcev in otrok iz vrtčevske skupine Ježki.

Otroci so se predstavili drug drugemu, nato pa so najmlajši izbrali svoj par med četrtošolci. V paru so se ogreli s tekom, dihalnimi in gimnastičnimi vajami ter zabavno igrico Okamenelce. Takoj se je začutila povezanost med otroki.

Po zabavnem ogrevanju so četrtošolci z veliko vnemo pripravili telovadno orodje v pet poligonskih postaj, katere so skrbno načrtovali že prejšnje dni, ter natančno demonstrirali naloge. Izžarevali so veliko naklonjenost do mlajše generacije. Otroke so pozorno in potrpežljivo usmerjali, jih vodili, varovali ter jim pomagali z izrednim občutkom naklonjenosti. Mlajši otroci so vsi z zanimanjem in motivacijo zelo sodelovali.

Ob zaključku so  četrtošolci za male prijatelje pripravili presenečenje. Izdelali so jim prava priznanja in jih pogostili s sladko energijo – da nadomestijo izgubljeno.

Vzgojiteljica Mojca je dogajanje dokumentirala z nekaj fotografijami.

[wzslider autoplay=”true”]

Učiteljica in vzgojiteljici ugotavljamo, da je bilo današnje sodelovanje bogata pozitivna izkušnja za vse mlade telovadce. Kaj vse zmorejo drug z drugim, kako pozitivno so vplivali eden na drugega, koliko volje so pokazali četrtošolci in samoiniciativno načrtovali in pripravili poligone, mlajši pa so res z veliko motivacijo sledili in sodelovali.

Torej… še se bomo družili, krepili telo in duha…

Silva Ajnik