Obiskali so nas gasilci PGD Okonina. Šest gasilcev in gasilk se je razvrstilo v oddelke, kjer so starejšim otrokom podali osnovne napotke, kako ravnati v primeru nesreče, kdaj poklicati in kaj povedati ob klicu na številko 112.

Katja Govek

IMG_0183        IMG_0240

Obiskali so nas gasilci PGD Okonina. Šest gasilcev in gasilk se je razvrstilo v oddelke, kjer so starejšim otrokom podali osnovne napotke, kako ravnati v primeru nesreče, kdaj poklicati in kaj povedati ob klicu na številko 112. Otroci so si ogledali tri kratke filme iz intervencij in vaj. Mlajšim otrokom so pokazali uniforme in opremo, katero so otroci lahko preizkusili ter z gasilci tudi na kratko pokramljali. Skupaj smo se nato odpravili še v Vrbje, kjer je sledil ogled obeh vozil. Prikazali so nam tudi uporabo osnovne opreme. Za vrhunec obiska so se lahko otroci sami preizkusili v prižiganju modrih luči in sirene. Za hip so se prelevili še v prave gasilce, ko so s curkom vode poskušali zadeti in zbiti tarčo.

Otroci so z velikim navdušenjem in zanimanjem poslušali in opazovali gasilce. Le-ti so jim za konec pripravili še pogostijo z bonboni in sokom. Vsakega otroka so obdarili še z varnostnim odsevnim brezrokavnikom.

Gasilci in tudi vzgojiteljice upamo, da bodo otroci to darilo koristno uporabili, ko se bodo skupaj s starši podali na cesto. Tako bo poskrbljeno ne le za lastno varnost, ampak nasploh za večjo varnost v cestnem prometu.