Danes, 19. 5.  2014, so se na Ljubljanskem gradu pomerile v kuhanju lokalnih dobrot najboljše kuharske skupine osnovnošolcev, med katere so se uvrstili tudi naši L’benski flosarji.

Jurij Jurjevec, Urša Kralj, Monika Ročnik in Maja Ermenc so skuhali »japko fžu«, za katerega recept so našli pri enem izmed starejših sorodnikov, spekli  vlivan ajdnek, kot ga speče le malo katera odlična gospodinja in pripravili obložene kruhke v obliki flosov, s katerimi so pogostili preštevilne gledalce in navdušili strokovno komisijo, ki je bila res skrbno izbrana. Strokovna komisija je izbrala najboljše ekipe, ki so si prislužile laskavi naziv – državni prvaki in med njimi so tudi naši kuharji, ki so poleg dobre kuhe in veliko znanja pokazali izmed vseh tudi največ gostoljubja.

Maja Arnič in Filip Moličnik sta bila oblečena v flosarja in sta ves čas tekmovanja pripravljala narezke iz domačega sira in savinjskega želodca, kar je lačna publika z užitkom pojedla.

Naša ekipa si je prislužila tudi nagradni izlet, ko nas bodo izbrani slovenski kuharji gostili ob obali in bomo smeli skupaj z njimi kuhati na barki in si nabrati novih izkušenj.

Vsem tekmovalcem iz srca čestitam za dosežen uspeh, saj  so v priprave vložili res veliko truda!  

 

                                                                                Mentorica:  Marija Ermenc

                             Več:

Na  RTV SLO: http://4d.rtvslo.si/arhiv/infodrom-prispevki/174276449 

http://www.kuhnapato.si/KUHNAPATO,,lokalna-kakovost,tretje-tekmovanje,finale.htm 

http://www.mko.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7390/