Vsak tretji petek v novembru, letos 16. november, je v slovenskih šolah in vrtcih namenjen dnevu slovenske hrane v okviru vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk.

VEČ TEKSTA.

Tudi v vrtcu Ljubno je ta dan bil prav poseben. Kuharice so pripravile za zajtrk med, ki so ga darovali člani Čebelarske družine Ljubno, maslo, ki je bilo izdelano iz slovenskega mleka ter slovensko mleko.

Da je zajtrk bil še bolj prazničen,  sta z nami zajtrkovala tudi gospod župan Franjo Naraločnik in gospod ravnatelj Rajko Pintar. Otroci so se razveselili polne košare jabolk, ki jih je prinesel župan, zato so jih poimenovali kar »županova jabolka« in bila so zelo dobra.

Nato je v igralnico prišel čebelar Vinko Petkovšek. Otroci so ga skrbno poslušali in izvedeli kar nekaj informacij o čebelah. Pripravili so tudi vprašanja, na katera jim je čebelar odgovoril. Najbolj pa so si zapomnili, da brez čebel ni hrane.

Trudili se bomo ohranjati zdravje čebel in s tem tudi naše zdravje, da bomo lahko uživali varno in kakovostno hrano, pridelano v domačem okolju.

Marjeta in Bojana