V petek in soboto, 3. in 4. februarja, se je naša šola prvič udeležila Angleškega vikenda, projekta v organizaciji  OŠ Vojnik, katerega idejni vodja je anglist Grega Rojc. Projekt je namenjen učenkam in učencem, ki jim je angleški jezik še posebej pri srcu in imajo željo z dodatnim delom naučiti se čim več. V projektu sodeluje tudi OŠ Dramlje z mentorjem Mitjo Logarjem, ki je k sodelovanju letos povabil tudi nas.

Sodelujoče učenke 8. razreda (Maja Ermenc, Ema Krajnc, Neja Sem in Laura Šušterič) so skozi raznolike delavnice, projekcijo filma in sproščene pogovore z rojenimi govorci angleškega jezika izvedele in se naučile veliko novega. Za vse je bila to enkratna izkušnja.

V petek so se učenci po kosilu, nastanitvi in uvodnem skupnem pogovoru o dogajanju v naslednjih 24 urah razdelili v dve skupini.

Prva skupina je z mentorico pekla sladice za sobotno pogostitev ob zaključku projekta, in sicer s pomočjo receptov v angleškem jeziku. Ves pogovor med peko je potekal le v angleščini.

Sledila je delavnica s tremi Američani, nato pa še dve različni delavnici, ki smo jih pripravili učitelji mentorji. V delavnicah so učenci reševali nenavadne naloge in izumljali najbolj nenavadne naprave,  gradili “stavbe” iz testenin ter izvedeli marsikaj novega o članih angleške kraljeve družine.

Zvečer je bila na sporedu športna delavnica  samoobrambe za dekleta in fante,  ki sta jo pripravila Grega Rojc in Mitja Logar. Po večerji pa smo si vsi skupaj ogledali film znanega angleškega režiserja Alfreda Hitchcocka, Dvoriščno okno.

V soboto zjutraj smo vstali že ob sedmih, pozajtrkovali in nočne spalnice ponovno uredili v učilnice. Sledile so delavnice z mentorji in jezikovnim asistentom na GCC ter gostujočim profesorjem na Univerzi v Mariboru.

Ob 12.15 so se nam v šolski jedilnici  pridružili še starši in skupaj smo se zahvalili ekipi OŠ Vojnik, pobudniku Gregorju Rojcu in ravnateljici Olgi Kovač za uspešno organizacijo, predvsem pa za gostoljubje ob izpeljavi Angleškega vikenda.

Katja Zagožen