Na predzadnji januarski dan smo na šoli poskrbeli za uvod v praznični mesec kulture. Dodali smo svoj delček v mozaik praznovanj ob slovenskem kulturnem prazniku.

Šolsko dopoldne je bilo zelo pestro:  slovesna proslava za predmetno stopnjo je domiselno povezala glasbeno, plesno in besedno umetnost, nagajiva igrica o potovanju na daljni sever k Božičku pa je ogrela predšolsko skupino vrtca ter razredno stopnjo naših šolarjev.

Učenci so imeli priložnost videti svoje prijatelje in sošolce v malo drugačnih vlogah: skozi fleten plesni venček šolske folklorne skupine, nežno baletno koreografijo, verze in razmišljanja naših najboljših literarnih ustvarjalcev ter igralsko interpretacijo mladih nadebudnih junakov, ki pri Literarnem klubu pilijo tudi svoje igralske sposobnosti.

Piko na i smo doživeli v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju, kjer smo si ogledali enkratno predstavo Jakec in breskev velikanka. Navdušili so nas igralci, njihovi dodelani kostumi, glasba, predvsem pa zanimiva in domišljena scena.

Ni kaj dodati: kultura se splača, kultura je zakon!

Monika Repše

Utrinki s kulturnega dne: