Pozdravljeni starši,

sporočamo vsem, da se imamo super, kljub mrazu. Danes smo se odpravili raziskovat Zelške jame ter okolico. Za mraz smo se odlično pripravili, se opremili s sendvičem ter se odpravili na pot. Po opazovanju okoliškega gozda ter ugotavljanju razlik med iglavci, smo se tudi naučili veliko o pomembnosti listavcev v gozdovih, predvsem za čebele. Nato smo se napotili prečkat majhni naravni most, ki je tako kot veliki, ki smo ga obiskali včeraj, nastal z vdorom stropa jame. Presenečeno smo poslušali legendo o zmaju in pogumnemu pastirčku Jakobu, ki nam je razkrila zakaj se prebivalci Postojne imenujejo torbarji. Kot pravi raziskovalci smo urili spretnost hoje po potki po kamnih ob reki, ki nas je vodila do jame. V jami smo ugotovili, da poleg stalagmitov in stalaktitov obstajajo tudi stalagmati. Poskusili smo opaziti kakšno jamsko žival, vendar so se nam uspešno skrile. Nato smo urili spretnosti jamskih živali v igri ‘komar in netopir’ v popolni jamski temi. Zatem smo se prepustili čudoviti gledališki igri v naravi o izvoru 7 imen reke Ljubljanice. P

o obilnem in zelo okusnem kosilu smo se odpravili nahraniti medvede. Ja, prav ste prebrali. Nastavili smo hrano za medvede, jim nastavili kamero, ki jih bo posnela. V petek bomo seveda naše posnetke pogledali.

Po sadni malici sledijo socialne igre, kjer se bomo še dodatno spoznali in se ob tem zabavali. Po večerji bodo sledile igre spomina in seveda še več zabave. 

Do naslednjega poročanja vas lepo pozdravljamo!

Učenci 6. razreda z razredničarkama