Letos so se osnovnošolci, ki obiskujejo planinski krožek, zopet družili na poletnem planinskem taboru…že četrto leto zapored. Najmlajši udeleženci so bili tretješolci, najstarejši pa devetošolci.
Planinski živžav se je letos dogajal v Dovju pri Mojstrani, kjer so se teden dni družili mladi planinci z Ljubnega in Tabora. Od 4. do 11. avgusta smo osvajali vrhove, planine in slapove Julijskih Alp. Že v nedeljo smo si dodobra raztegnili noge s pohodom na Dovško babo, ki se ponaša s čudovitim razgledom na dolino in okoliške vrhove. V torek pa smo že zarana krenili proti dolini Kot, od koder smo se povzpeli do Staničevega doma, starejša skupina otrok z “ovinkom” po plezalni poti na mogočno Rjavino. Mlajši pa so se po krajšem počitku pri domu podali še na bližnji Begunjski vrh. Po okrepčilnem spancu na Staničevem domu nas je pričakalo hladno in megleno jutro, ki pa nam ni vzelo volje. Tako smo veselo krenili do Kredarice, od koder smo se opremljeni podali na sam vrh Triglava. Veselje ob osvojenem očaku je bilo neizmerno.
V petek smo se sprehodili do slapa Peričnik in obiskali Planinski muzej v Mojstrani.
Preostale dni smo prisluhnili predavanjem iz planinske šole (orientacija, planinska oprema in prehrana, nevarnosti v gorah, prva pomoč, planinsko cvetje in živali …), se pomerili v planinskem kvizu in podali v lov za kontrolnimi točkami na orientacijskem tekmovanju, zelo pa smo uživali tudi na raftingu. Poleg vseh teh dejavnosti smo veliko igrali odbojko, frizbiball, pomerili smo se v igrah brez meja in z mejami ter imeli čisto pravi piknik s pečenim krompirjem, čevapčiči, hrenovkami, nabodali,…. Letos smo se lahko ohladili tudi v bazenu, ki smo ga imeli kar v taboru in smo ga dodobra izkoristili v vročih dneh, tudi z vodnimi igrami. Plezali smo v naravni steni in se zabavali ob tabornem ognju.
Ob vsem naštetem pa je najpomembnejše, da so se stkala nova prijateljstva in poglobila stara.
Mentorica Urška Plesnik
thumb_Tabor_Dovje_2012_902
Slike si lahko ogledate v galeriji na spletni strani PD Ljubno: www.pdljubno.si