Naši kuharčki, pod mentorstvom Marije Ermenc, so v petek, 8. februarja 2019, pripravili pogostitev v VIP šotoru na Ljubnem, ob prvi tekmi ženskih smučarskih skokov. Kar nekaj dni so se pripravljali na pogostitev, saj so si zadali veliko dela in pripravili pravo zakusko. Poleg zadnjih dveh zmagovalnih jedi Zlate kuhalnice, bučne rižote in vanilijeve kreme s sadjem so pripravili še: ajdnek, pečena nadevana jabolka, miške, jabolčni in kruhov čips, različne mlečne namaze, karamelizirane orehe in jabolčno-skutno pito. Za domačnost pa so poskrbeli še z obloženimi kruhki v obliki flosov. Eni kruhki so vsebovali poleg domače klobase še jabolčni hren, drugi pa so bili obloženi z mohotom, domačim sirom, savinjskim želodcem in vloženimi šparglji. Rižoto in miške so učenci pripravljali v VIP šotoru, ostale jedi pa so spekli in pripravili prej v šoli.
Poleg pogostitve pa so učenci pripravili še predstavitev FLOSARSKE CIRNGE. To je kulinarično obarvan spominek domačega kraja, ki so ga učenci izdeleli za letošnji projekt Turizmu pomaga lastna glava. V FLOSARSKI CIRNGI najdemo: leseno deščico za rezanje, ajdnek, savinjski želodec, jabolčni čips, karamelizirane orehe, mali lesen flos in zgibanko. V zgibanki najdete recept za pripravo ajdneka in sicer poleg slovenskega jezika že prevod v angleški, nemški, italijanski in nizozemski jezik.
Veseli smo, da smo lahko naš turistični spominek svečano predali v roke naši skakalki, v petek tretjeuvrščeni, Urši Bogataj!
Kot nagrado za pridno delo, pa je naše kuharje skupaj z mentorico in njihovimi družinami, gospod Mermal povabil na kopanje s kosilom v Atlantis.