V začetku novembra smo se deveti razredi vse Zgornje Savinjske doline odpravili v Nazarje, v podjetje Podkrižnik.

Ko smo Ljubenci stopili z avtobusa, smo zagledali prijatelje z drugih šol, ki jih že dolgo nismo videli. Pogovor je hitro stekel, a odpraviti smo se že morali v podjetje.

Takoj, ko smo stopili v zgradbo, smo bili razdeljeni v 4 skupine, da bi ogled podjetja lažje potekal. Preden smo se odpravili v proizvodnjo, nam je lastnik in direktor, gospod Iztok Podkrižnik razkril, kako preprosto bi lahko bilo življenje z roboti in drugimi napravami, ki bi nam olajšale in celo zaščitile življenje. Po njegovi predstavitvi smo se razvrstili v skupine in se odpravili v samo proizvodnjo.

Podjetje uspešno združuje skupne interese na področju proizvodnje, trgovine in posredništva. Ogled proizvodnje je potekal v manjših skupinah, da smo posamezne etape proizvodnje lažje in bolje spoznali. Vsaka skupina je imela svojega vodiča, ki je na zanimiv način prestavil določen del proizvodnje in posamezne poklice.

Bilo je zelo zabavno in zanimivo tako od blizu spoznati delo, zanimive tehnične poklice ter zanimive posebnosti posameznih strojev oz. robotov.

Ko smo si proizvodnjo ogledali, smo se odpravili v zgornje prostore, kjer ni bilo tako glasno. Zgornji prostori so namenjeni tišjim in mirnejšim opravilom. Spoznali smo delo poslovnih sektretark, finančne službe … Ko smo vstopili v eno od sob, so nas zaposleni pozdravili s toplim nasmeškom na ustih. Imeli smo priložnost spoznati, kaj počnejo ekonomisti ipd. Tudi to je bilo zelo zanimivo.

Ob koncu smo naredili skupno sliko in se odpravili na avtobuse ter domov. Vsi smo uživali v organiziranem tehniškem dnevu. Mislimo, da bomo devetošolci zdaj širše razmišljali o poklicih, kar nam pride prav že pomadi, ko se bomo vpisovali na izbrane srednje šole.

Ta dan nam bo ostal v spominu, saj smo imeli izjemno priložnost, da smo si lahko ogledali tako uspešno podjetje.

 

Rezultat iskanja slik za podkrižnik nazarjeRezultat iskanja slik za podkrižnik nazarje

Teja, Leon in Ema, 9. a