Ker je bila kuharska ekipa naše šole letos tretja na državnem tekmovanju KUHNA PA TO, smo za nagrado dobili povabilo na Podvinsko tržnico, ki se odvija vsako prvo soboto v mesecu, na dvorišču Vile Podvin, kjer ima že dobri dve leti svojo restavracijo eden najbolj priznanih slovenskih kuharjev, chef Uroš Štefelin.
Naši učenci so pripravili lepo in bogato obloženo stojnico, ki je goste močno privabljala, da pokusijo ponujeno. Za degustacijo smo pripravili kruhov čips z mlečnim namazom, ki smo mu dodali orehe, sončnična in bučnična semena. Prav tako smo zjutraj pri Prodniku s pomočjo Fanike Jurjevec spekli domače žemljice, ptičke in ajdov kruh z orehi, koruzni kruh z bučnicami in bel kruh s sončničnimi semeni. Poleg smo postregli sveže pripravljen mohot in narezali savinjski želodec, ki so nam ga za s seboj podarili v Šport centru Prodnik.
Vse zgoraj omenjeno je bilo obiskovalcem tržnice zelo všeč in če bi te jedi ta dan prodajali, bi verjetno prodali prav vse, kar bi bilo na prodaj. Učenci pa so hkrati predstavili jedi našega kraja in naredili odlično reklamo za Flosarski bal in gostilne, ki ponujajo tipično domačo hrano.
Po koncu vsega dogajanja, pa nas je vse nagrajence čakalo lepo pogrnjeno omizje in kosilo, ki ga je posebej za nas pripravil kuharski mojster, Uroš Štefelin.
Verjetno ne bomo pozabili odličnih restavracijskih krožnikov, ki so jih natakarji postavljali na mizo, predvsem pa ne okusne juhe in odlične sladice.
Ob koncu pa bi izkoristila še priložnost, da se zahvalim vsem, ki so nam tekom priprav na tekmovanje in izvedbo celotnega projekta stali ob strani in nas tudi materialno ali finančno podpirali. Hvala naši snažilki Slavici za domače prečiščeno maslo, bližnjima mesarjema za pomoč pri dobavi rajzlca, gospe Černivšek in gospe Nadlučnik za plačilo prevoza, Šport centru Prodnik za vso pomoč pri izvedbi ter za ves savinjski želodec in ostalo, kar smo ponujali kot dobrodošlico z Ljubnega. Hvala tudi vsem ostalim, za pomoč in podporo.

Ljubno (2)
Skupinska slika z Urošem Štefelinom.

Ljubno (1)
Bogato obložena stojnica L´binskih flosarjev.

Ljubno (5)
Veliko zanimanje obiskovalcev in razlaga naših kuharjev, kaj je na mizi.

Ljubno (9)
Bili smo lepo urejeni in nasmejani.

CAM00736 (3)
Odlična Štefelinova sladica, ki smo jo nekateri takoj “napadli” z žlico in šele nato pomislili, da bi jo bilo vredno fotografirati!

Mentorica: Marija Ermenc