Savinjsko gozdarsko društvo v sodelovanju z Zavodom za gozdove OE Nazarje, Občino Ljubno, OŠ Ljubno, lastniki gozdov in društvi občine Ljubno je v soboto 9.12.2017 pri Legatovi hiši na Ljubnem ob Savinji organiziralo DELAVNICO IZDELAVE LESENIH ŽIVALI ZA PRAZNIČNO OKRASITEV DOMOV IN KRAJEV V OBČINI LJUBNO.
Delavnica je bila namenjena vsem občanom občine Ljubno, od najmlajših do starejših s ciljem večje prepoznavnosti in turistične privlačnosti občine Ljubno in Zgornjesavinjske doline, promociji uporabe slovenskega lesa ter povezovalnemu, prazničnemu vzdušju v občini.
Iz hlodov so izdelovali lesene živali kot so jeleni, zajci, prašiči, sove, mačke, ki so jih postavili na vidnejših mestih po občini in v okolici domov. Udeleženci so izdelke izdelali sami ob pomoči in usmerjanju animatorjev. Na ogled so bili tudi posterji o pomenu gozdov, lesa in lesenih izdelkih.
Izvedbo delavnice so podprli Občina Ljubno, KLS, Montažne hiše Rihter, Šport center Prodnik, Hotel Planinka in Davidov hram katerim gre zahvala.
Organizator se lepo zahvaljuje tudi vsem sodelujočim, udeležencem ter bližnjim stanovalcem za razumevanje. Cilj delavnice je bil dosežen, ponuditi možnost k sodelovanju vsem občanom in praznična okrasitev, verjamejo pa, da bo delavnica vzpodbudila še koga, da bo doma sam izdelal podobne izdelke.

Tekst in foto: Lojze Gluk